ForsideVirksomhederPrivateProfilFactsReferencerKontaktSamarbejdspartnereLinks

Facts

”Der er jo ikke noget ved at komme hjem og være træt i ryggen og ikke kunne klare at lave de ting, man har lyst til – f.eks. gå i haven eller spille golf” (citat fra en konsultation).

Motion gennem fritidsaktiviteter giver en anden brug af kroppen – man kan mærke, det er godt at bevæge sig – og man bliver klar til næste arbejdsdag.

På længere sigt skal man gerne have kræfter til at blive på arbejdsmarkedet til man skal pensioneres. Det giver man sig selv bedre mulighed for ved at bruge kroppen på forskellige måder – og ved at passe på sig selv i sit arbejdsliv. Man skulle jo også gerne have energi til en god alderdom!

De daglige nøgleord for god trivsel er

Stress og sundhed kan hænge sammen på gode eller dårlige måder.

Stress kan være positivt for krop og psyke, hvis den styres af positive mål og ikke varer ved.

Modsat kan stress betyde for store belastninger og fastholde kroppen i en spændingstilstand.

Bevidstheden om at stress er til stede er det første vigtige skridt til at forstå kroppens reaktioner.

Hvordan kommer fysioterapien ind i billedet?

Fysioterapi gør godt!

Fysioterapeuten arbejder med en samlet forståelse af mennesket.

Vi lever og fungerer i forskellige sammenhænge. Vores krop har nogle biomekaniske forudsætninger, der påvirkes af de mange input og udfordringer vi får hver dag. Tilsammen giver det en tilstand i kroppen – en tilstand som ændrer sig og signalerer til os, om det går godt eller skidt. Opfanger vi signalerne? Eller overhører vi dem? Fysioterapeuten kan hjælpe med at identificere og analysere de signaler, vi ikke må se stort på. Og fysioterapi kan få kroppen på rette vej igen med forskellige teknikker og gode råd.

”Fysioterapiens fokus er mennesket i bevægelse, bevægelse som problem og bevægelse som mulighed og virkemiddel” – sådan står der i Bekendtgørelse om fysioterapeutuddannelsen nr. 236 af 30/03/2001 (se mere her – link til siden ”Hvad er fysioterapi” under www.fysio.dk).

Det er altså fysioterapiens kerne at hjælpe mennesker til at finde deres egne ressourcer, hjælpe til at opnå den bedst mulige funktion af kroppen og at stimulere bevægelsesglæden.

Medlem af Danske Fysioterapeuter